Výlet, 9. tř.

06. 06. 2023

22 km východně od Českých Budějovic leží mezi rybníky Svět a Rožmberk město Třeboň. Je přirozeným centrem oblasti, která je vyhlášená díky své přírodě plné lesů a rybníků. Prostě ideální místo pro turistiku a rekreaci.

Naše 9. třída se právě sem vypravila na svůj poslední školní výlet. Vyjeli jsme vlakem ráno v úterý 6. června a zhruba po pětihodinové cestě dorazili do cíle. Dočasným domovem se nám stala ubytovna ve Sportkempu Doubí u Opatovického rybníka, která měla dvě místnosti na spaní – jednu pro holky, druhou pro kluky.

Jak jsem již zmínil, nabízí Třeboňsko skvělé možnosti pro nejrůznější výlety a aktivity v úžasné jihočeské krajině. Toho jsme samozřejmě vrchovatou měrou využili. Hned první den jsme podnikli večerní vycházku ke Schwarzenberské hrobce. Hodně jsme sportovali (oblíbená byla přehazovaná i posilovna – vše zdarma) a podnikali výlety, kupříkladu pěší výlet do centra Třeboně i 40kilometrový cyklovýlet po stezkách Třeboňska. Na lodičkách jsme zase čeřili vody Opatovického rybníka a často se koupali. Zážitků bylo tolik, že více napoví školní fotogalerie.

V pátek 9. 6. 2023 naše jihočeské dobrodružství skončilo. Sbalili jsme si věci a stejnou trasou se vrátili domů. Všichni si výlet náramně užili, za což patří poděkování naší třídní paní učitelce Knappové, paní asistentce Nikolašové a panu učiteli Peckovi.

Napsal Jiří Klementovič