Výlet, 5. tř.

15. 06. 2023

Ve čtvrtek 15. 6. 2023 jsme se vydali na třídní výlet. Náš výlet začínal v Blatně, kam jsme dojeli vlakem a kde jsme se sešli s Miluškou a panem učitelem Peckou.

Vyrazili jsme pěšky směrem les, ale nejdřív jsme nakoupili nezbytné sladkosti v krámku v Blatně. Cestou jsme potkávali různé balvany, na které jsme lezli, svačili, fotili se a povídali si. Pan učitel Pecka celou cestu ukazoval a pojmenovával Milušce různé kytky, protože měla v sobotu odjet na republikové kolo soutěže Mladý zahrádkář. Stále jí nosil další a další kytky, až Vicky prohlásila: „Vy jste ale romantik, pane učiteli!“

Bez problémů nás pan učitel lesem dovedl k rybníku a rozdělal oheň. Někteří jsme využili možnosti a naskákali do rybníka. Zatímco pan učitel pomáhal nařezat buřtíky, paní učitelka stála na břehu a hlídala nás. Kromě buřtů jsme opékali i „maršmelouny“, které vytáhl David z batohu. Julče bohužel kapající karamel z nich spálil bosou nohu, takže celou cestu zpátky pajdala.

Když jsme po sobě uklidili, uhasili pořádně oheň a ošetřili si odřeniny z rybníka a puchýře z bot, vyrazili jsme k cíli naší cesty, k Dědkovi a Bábě. Tyto velké balvany na nás udělaly velký dojem.

Od nich už jsme se vydali na zpáteční cestu – na nádraží do Žihle. Celkem jsme ušli asi 10 km a ani jsme moc nefňukali. V Jesenici někteří z nás vyrazili ještě na hranolky a zmrzlinu.

Výlet se nám líbil, užili jsme si hezké počasí, rybník, ohýnek i škrábání se na kameny.

Podle zážitků účastníků sepsala E. Konířová