Kouzelník Waldini

23. 09. 2011

V pátek 23. 9. přijel do školní družiny kouzelník. Přijel na kole a nejdříve se šel představit. Paní učitelka nás zavřela v jedné družině a kouzelník se šel připravit do druhé. To už byly dvě hodiny a představení začalo.

Přivítaly nás fanfáry. Kouzelník se představil, ale jméno měl německé, tak si ho nepamatujeme. Ukázal nám spoustu kouzel a triků.

Vybral si Dominika Koláře jako pomocníka. Spolu předvedli triky s míčkem. Nejdřív dal kouzelník míček do sáčku a nechal ho zmizet a zase ho našel. Potom míček Dominik jako spolkl a předstíral, že ho bolí břicho. Kouzelník mu dal pytlík k zadku, Dominik zatlačil a míček byl na světě.

Moc se nám líbilo kouzlo s holubičkou. Kouzelník vzal papír, přehnul ho a vložil do něj papírovou holubičku. Zavřel to celé do bedýnky a ona z té bedýnky vyletěla živá holubička.

I kouzla s králíky byla tajemná! Kouzelník pravil, že nechá cestovat králíky. Jeden byl modrý a druhý žlutý. Dal je oba do zvláštních kloboučků, které měly stejnou barvu jako ti králíci. Pak je převrátil a králíci najednou barvu změnili – jeden byl žlutý a druhý zelený!

Moc se nám to líbilo.

E. Gorolová, E. Konířová

Byla jsem vyvolána od kouzelníka Waldiniho jako dobrovolník a společně jsme před obecenstvem předváděli kouzlo s prstýnkem, který jsme si vypůjčili od paní učitelky Vodrážkové. Dostala jsem do ruky šátek a pod šátek prstýnek. Kouzelník mávl hůlkou a prstýnek se rázem objevil na hůlce, kterou pevně držela Aneta Deverová. Potom mávl znovu a prstýnek byl najednou v krabičce, která byla pevně uzavřena pomocí dvou gumiček! Když však kouzelník krabičku otevřel, objevila se uvnitř další krabička a v té ještě jedna menší krabička a v té poslední (třetí) krabičce ležel zavázaný látkový pytlíček, který konečně ukrýval prstýnek paní učitelky. Ta už se bála, že se jí prstýnek nevrátí :)!!

Než nás Waldini opustil, mohly si děti u něj zakoupit nafukovací balónky, ze kterých nám tvaroval různé věci – třeba pejska, meč, žirafu nebo přilbu na hlavu. Představení se mi moc líbilo a už teď se těším, až nás kouzelník znovu navštíví!!

L. Cinková

www.waldini.cz

Kouzelník Waldini 23. 9. 2011