Výlet, 8. tř.

21. 06. 2023

Jako poslední se na svůj třídní výlet vydali osmáci. Stejně jako v loňském roce si za cíl zvolili metropoli západních Čech – Plzeň. Tentokrát měli v plánu navštívit Techmánii a nějaké obchodní centrum.

Natěšení účastníci vyjeli z Jesenice vlakem ve středu 21. června spolu s p. uč. Hrůzovou, p. Trpákovou a p. Casasem krátce po 8. hodině. Cesta rychle utekla a již kolem 10. hodiny se výletníci vydali pěšky do Techmánie. V tomto centru vědy a techniky strávili 2 hodiny – vyzkoušeli si spoustu technických „vychytávek“, navštívili planetárium, osvěžili se v místní restauraci. Poté se vydali – opět pěšky – do obchodního centra Plaza Plzeň. Rozchod většina účastníků využila k nákupu občerstvení, dárků nebo oblečení.

K cestě na vlakové nádraží pak výletníci využili tramvaj, neboť vzhledem k panujícímu vedru už byli unavení. A udělali dobře. Krátce po příchodu do nádražní budovy se totiž strhl prudký liják, který byl doprovázen blesky.

I zpáteční cesta proběhla v naprosté pohodě, a tak výletníci dorazili do Jesenice krátce po půl šesté sice unavení, ale plní zážitků.
Každý, i my dospělí,  si výlet užil a těší se na další!

Děkuji p. Trpákové a p. Casasovi za spolupráci.

                                                                                                               Mgr. Petra Hrůzová