Exkurze 7. tř. - naučná stezka 25. 9. 2008

25. 09. 2008

ŽÁCI SEDMÉ TŘÍDY NA TRASE NAUČNÉ STEZKY JESENICKO

Čtvrteční ráno 25.9.2008 bylo zamračené a poměrně chladné – prostě ne moc ideální pro náš záměr vydat se na kolech po trase Naučné stezky Jesenicko. Zřejmě právě tato nepřízeň osudu způsobila, že se plánované ekologicko-naučné exkurze zúčastnila jen hrstka sedmáků, a sice Zdeňka Sajfridová, Aneta Černohorská, Simona Švidroňová, Veronika Dolejšová, Míra Linduška a Dominik Sára. Pod vedením paní učitelky Hrůzové a paní učitelky Knappové jsme kolem 9. hodiny šlápli do pedálů a pak postupně navštěvovali informační tabule podél Stezky.

Exkurze se však neobešla bez problémů. První nastal u Šibeničního vrchu, jak se někdy říká místu zvanému „Na spravedlnosti" (viz Průvodce Naučnou stezkou Jesenicka, str. 10). Začalo totiž pršet. Déšť nás však neodradil a my jsme pokračovali po lesní cestě odhodlaně dál. Co na tom, že jsme sem tam skončili v blátě, nebo to odnesla něčí pláštěnka, cesta před námi byla ještě dlouhá! Minuli jsme Malý Yosemit (Jelení louka), bývalou Švýcarskou hájovnu a řadu dalších zajímavých míst.

V Petrohradě došlo k vynucené „montážní přestávce". Bylo třeba opravit uvolněnou sedačku mého (Zdeňčina) kola. Však se holky mé jízdě na neposedné sedačce něco nasmály! Další zastávku jsme učinili ve Stebně, kde nám v „sámošce" připravili horký čaj na zahřátí a posilnění. A zde jsme nakonec dospěli k rozhodnutí, že nemá cenu, abychom zmrzlí a promočení pokračovali po Stezce dál. Paní učitelky zadaly směr Jesenice s tím, že druhou polovinu plánované trasy dokončíme někdy jindy. Už se těšíme, že to bude stejně tak dobrodružné jako letos.

Napsala Zdeňka Sajfridová, VII. třída

Exkurze 7. tř. - naučná stezka 25. 9. 2008