Exkurze 4. tř. a ŠD do svíčkárny 2017

04. 04. 2017
V úterý 4. dubna se naše 4. třída vydala autobusem do Plzně. Ráno hrozně pršelo a zdálo se, že snad nikdy nepřestane. V půl osmé jsme vyjeli od školy. Cesta rychle ubíhala, a než jsme se nadáli, zastavil autobus u svíčkárny Rodas.

Už od dveří svíčkárny to nádherně vonělo a zvědavost nás lákala dovnitř. Příjemná paní nás přivítala a pověděla nám, jak vznikl název Rodas, co budeme vyrábět a jak. Také nám pustila v televizi doprovodný program o výrobě svíček. První skupina šla poté vyrábět (každý si mohl nazdobit podle své fantazie dvě svíčky) a nabrat si pytlíček soli. Dopředu jsme už věděli, jaká barva soli na co je, třeba modrá na rýmu, zelená na kašel. Dále tu byly soli na regeneraci organismu a kůže. Všechny krásně voněly. Také jsme vyráběli velikonoční ozdobu z vosku. Potom se k práci postavila druhá skupina. My jsme zatím koukali na dokument z výroby svíček, posvačili a nakonec si i něco koupili. Rozloučili jsme se a odjeli na parkoviště, které bylo nejblíže k Muzeu strašidel.  

V muzeu se nám moc líbilo, hlavně ve strašidelném sklepení, kde nám paní průvodkyně poutavě vyprávěla pověsti z Plzně. Někteří z nás se zpočátku hrozně báli, ale nakonec to všichni zvládli. Následovalo hledání pokladu, které nám trvalo trochu déle. Nakoupili jsme si suvenýry a štěstíčka a těšili se na občerstvení v McDonald’s. Všichni jsme se vydatně posilnili a spokojeni odjížděli z Plzně. Mnoho jsme se toho dozvěděli. Výlet se nám moc líbil a těšíme se na další.

Napsali žáci 4. třídy

Exkurze 4. tř. a ŠD do svíčkárny 2017