Exkurze 2. – 5. tř. do ZOO Praha 16. 11. 2010

16. 11. 2010

V rámci environmentální výuky vyrazila 16. 11. druhá až pátá třída na dlouho plánovanou exkurzi do pražské zoologické zahrady, kde nás čekala individuální prohlídka části ZOO i komentovaná prohlídka savců a primátů. Bohužel nám nepřálo počasí, pršelo a bylo chladno. V Praze naštěstí jen mrholilo a venkovní teplota byla snesitelná, ve venkovních výbězích bylo stále ještě mnoho zvířat. Děti své zážitky shrnuly do následujících vět:

5. třída

T. Tatzauer

Ráno před sedmou hodinou jsme se všichni sešli u školy a společně čekali na autobus. Pršelo, ale to mi nevadilo, protože jsem se strašně těšil. Do ZOO jsme dojeli kolem 9. hodiny. V Zoo jsme viděli lední medvědy, kterým déšť ani zima vůbec nevadily, a krokodýly gaviály, mezi kterými plavaly pomalé želvy (gaviálové se živí rybami, želvám vůbec neublížili). Kolem skluzavky jsme bohužel jenom prošli, protože byla mokrá. Potom jsme se vyfotili u kopie sochy Radegasta.
U hrochů nám o nich průvodce dlouho vyprávěl. Pak jsme přešli k primátům, kteří byli ve svém zimním obydlí. Moc se mi líbili, jak se houpali na sítích.
Ale můj největší zážitek byl, když si Honza Lisner koupil obrovského černého chlupatého pavouka a polekal s ním paní učitelku Konířovou.
Domů jsme se vrátili v pořádku v 15.00 hod.

Š. Kouglová

...Počasí bylo náladové, ale moje nálada byla napínavá. Viděli jsme žirafy, zebry, pštrosy, lední medvědy, sochu Radegasta. Pavla dělala na pštrosa: ťu ťu ňu ňu a pštros se na ni rozběhl a Pavla s jekotem utekla. Dominik pořád otravoval, kdy si bude moct něco koupit... Nakonec jsme se koupili hračky a sliz a jeli domů.

D. Spurná

...Když nás autobus dovezl do ZOO, nejdřív jsme si honem odskočili na WC a pak se vydali na prohlídku. Viděli jsme spoustu zvířat, které se u nás nevyskytují – zebry, vlky, lední medvědy, pštrosy, roztomilé oceloty, koně převalského a na závěr žirafy při krmení.
Pan průvodce nám ukázal tapíra, rejnoka, hrochy Slávka a Marušku, gorily a jiné primáty, gaviály, šelmy a nějaké hady, např. jedovatou mambu. O hroších nám řekl, že jedí zeleninu a přes den jsou ve vodě a v noci vylézají ven. A do vody že kadí a rozmetají to ocásky. Náš průvodce byl velmi sympatický a o všem, na co jsme se podívali, nám řekl spoustu zajímavých informací a odpověděl na všechny dotazy.

doplněno o několik dalších postřehů

Exkurze 2. – 5. tř. do ZOO Praha 16. 11. 2010