Geologická exkurze – 9. tř. 21. 6. 2010

21. 06. 2010

V pondělí 21. června se deset žáků naší IX. třídy sešlo u školy na kolech, aby se spolu s panem učitelem Knappem, paní učitelkou Knappovou a panem Vítem Bazikou zúčastnili pozoruhodné geologické exkurze. V osm hodin jsme vyrazili směrem na Krty s cílem podívat se na bývalé žulové lomy. Tam nás paní učitelka Knappová vyfotografovala. Na další cestě jsme se po krátkém občerstvení domluvili, jak se budeme chovat na silnici vedoucí do Žihle. Ve jmenované obci se
k nám připojila spolužačka Blanka, která na nás už netrpělivě čekala.

Další zastávku jsme udělali u dvou žulových balvanů známých jako Dědek a Bába. Jsou hrozně veliké a vyšplhat na některý z nich je pěkná fuška. Vlastně jsme si tak trochu zatrénovali před návštěvou nedalekého lanového centra. Když jsme však dorazili na místo, čekalo nás zklamání. Lanové centrum bylo zavřené. Tak jsme chvilku počkali, co zjistí paní učitelka. Naštěstí se ukázalo, že si můžeme „zastřílet" s bezpečnými laserovými zbraněmi. Tak jsme se já (Filip), Lukáš, Martin, Aleš a Pepa odvážili do toho jít. Nakonec to byla pěkná legrace!

Odpočinkovým bodem našeho poznávacího výletu se stala restaurace U Čapků v Tisu. Někteří si dali oběd, ale málokomu chutnalo. Po oběde jsme konečně zamířili zpět k Jesenici. V Blatně se s námi rozloučily Klára a Blanka. Předtím se však ještě „vyznamenal" Tomáš, který jel docela rychle a musel prudce zabrzdit. Neobešlo se to bez pádu, který Tomáš zlehčil hláškou „Co to bylo?" Docela nás tím pobavil.

Po návratu do Jesenice jsme se rozloučili a jeli domů. Byl to pěkný výlet.

Napsal Filip Rampas, IX. třída

Geologická exkurze – 9. tř. 21. 6. 2010